17:30

Stjärnhovs IK

Referat: Katrineholms SK - Stjärnhovs IK

Det är söndag kväll och den sista omgången i serien innan den vänder vilket då gör att det är back-to-back möte med Stjärnhov denna och nästa helg. Stjärnhov är ju head coach Jonas gamla hoods men det verkade inte som han hade så många bekanta i laget.

Vi har ju hittills under denna säsong spelat klart under den nivån som vi uppnådde förra året och då framförallt efter jul då vi vann allt fram till kvalmatchen mot Motala som nu göra succe i div 1.

En orsak till det svagare resultatet är väl det faktum som uppstod även inför denna match – att det inte behöver tas ut en trupp utan det gäller att få in folk till en trupp. Två sena återbud gjorde att det såg lite tunt ut men bröderna Isgren ställde upp och bidrog till att det blev en full trupp och många sättt därutöver, framförallt att styra och ställa på planen.
Vi fick för en gångs skull en riktigt bra start. Vi gör mål i våra två första anfallt genom fina spelmål där Bago respektive Noak får vara sist på bollen. Vi är sedan slappa i hemjobbet och låter Stjärnhov reducera men det är väldigt tillfälligt för den första halvleken är vår helt och hållet. Sjärnhov har inte det mest organiserade försvarspelet så vi behöver inte löpa särskilt mycket för att få snurr på dem och med lite bättre skärpa i passningsspelet hade vi kunna gjort många mål. Nu blir det mål lite stötvis där Calle, Linus och Bago gör varsitt så vi har 5-1. Därefter kommer dagens delikatess där Lundblad chippar in en frisparkt där muren och målvakten kastar sig fram för att blocka skottet som enkelt landar i nät. Linus *2 och Bago sätter därefter tre bollar så vi går in i halvtidsvila med 9-1 vilket vi ändå kan känna är lite för lite på de ytor som vi får. Vi pratar om att pressa lite högre och mer synkroniserat och framförallt få upp tempot på passningsspelet.
Vi lyckas inte fullt ut – istället blir det sämre tempo och sämre rörelse som gör att vi missar passningarna. Vi avslutar inte effektivt nog utan en sprattlande målvakt som rusade långt utanför straffområdet då och då blev träffad gång efter gång. Det var 4-5 tillfällen som bollen måste sättas i nät men vi missar. Då ger vi också Stjärnhov chansen att reducera och trots att de knappt hade några ordnade anfall lyckas de göra tre mål på kontringar. Det står alltså 0-3 i andra halvlek när nästan 17 minuter gått av andra. Då får Calle in en boll och på de sista två minutrarna gör vi två bollar till genom Johannes två vassa skott. 12-4 är förstås en bra seger men det känns fortfarande som vi behöver få lite mer skärpa och flyt så det rullar in lite mål istället för att vi ska kämpa för målen och det blir lite för stillastående när vi inte sätter passningarna på rätt ställe och kan behålla farten i anfallen.

Nu har vi 4 segrar och 3 förluster vilket är minst en för mycket men nu när det vänder hoppas vi på friska spelare, tuffare att ta ut laget och därigenom får upp nivåen ett hack när serien vänder. Vi börjar på lördag och då ingen underskattning och tro att det bara rullar på från denna vecka utan in och göra jobbet och visa att vi kan bättre.